Friday, May 24, 2024
HomeExakt hur fungerar skäggolja jobb?

Exakt hur fungerar skäggolja jobb?

skäggkit Så du har valt att låta skägget växa och ansluta dig till den grupp män som får huvuden att vända sig om var de än går. Ta inte ditt skägg för givet eftersom det inte kommer att bli som Johnny Depps eller Ben Afflecks skägg förrän du tar utmärkt hand om det. Det viktigaste du behöver för att odla friskt och glansigt hår på hakan är ansiktshårolja. Den här artikeln kommer säkert att berätta exakt hur skäggolja jobbar.

Skäggolja används som ett leave-in balsam och utvecklas genom att blanda viktiga oljor som kokosolja, mandelolja, arganolja, jojobaolja och så vidare. Oljan liknar den helt naturliga olja som produceras av din hud. Därför sugs den bekvämt upp av håret samt huden. Så detta minimerar belastningen på talgkörteln för att skapa tillräckligt med olja för att återfukta skägget.

Fungerar som en effektiv kräm: Hur fungerar skäggolja?

När skäggolja används på håret kommer den in till hårsäckarna och mjukar upp dem inifrån. På så sätt undviker man att håret blir sprött och ohanterligt. Det skyddande lagret av eteriska oljor återfuktar inte bara huden utan ger den också en hälsosam utstrålning. Huden känns också återfuktad och mycket mindre kliande under hela dagen.

När du förbereder dig för att sluta, se till att du använder några droppar olja på skägget. Detta kommer att läka huden, återfukta hårsäckarna och utvidga ditt skägg snabbare.

Skyddar mot svamp- och bakterieinfektioner

Huden under skägget är normalt känslig och kräver extra omsorg. Om din hud är känslig för svamp- och mikrobiella infektioner behöver du använda olja som kan sänka inflammationen och behandla infektionen. Huden tenderar att bli matt, torr och kliande. Om din hud känns lika torr rekommenderar specialister att du använder skäggolja två till tre gånger om dagen.

Ta bara några deciliter på handen och massera in den i hela skägget med hjälp av fingrarna. Om du har ett långt skägg kan du ha en liten kam som du kör igenom håret och ser till att varje hårstrå täcks av oljan.

Har ett uppfriskande resultat

Skäggoljan har likaså ett terapeutiskt resultat eftersom dess viktiga oljor kommer från ursprung, skal, blommor, bär och till och med timmer. tunnt skägg När du använder några minskningar på ditt skägg luktar det gott och ger dig mycket mer självförtroende att göra offentliga framträdanden.

Bekämpar helt torr hud och även skäggskorpor

Alla som någon gång har hållit skägg förstår vilket kaos skäggskällan eller skäggskorpan kan utveckla. Att komplettera den extra hårväxten på hakan och huden med viktig olja hjälper till att bekämpa helt torr hud. Den håller huden på att kännas mjukare och smidigare. Det annonserar likaså cellåterväxt och även vitalisering av huden.

Bekämpar akneproblem

Ett skägg är ett skydd för din hud mot yttre element och föroreningar. Att bara ha skägg garanterar dock inte aknefri hud. Välj leverantörsoljor i din skäggoljeblandning för att stoppa akne och få frisk hud. Om du har aknebenägen hud föreslår vi att du väljer jojobaolja, kokosolja eller olivolja som leverantörsolja.

Som viktig olja kan du använda någon av följande – lavendel viktig olja, rosmarin viktig olja, tea tree viktig olja, cypress viktig olja, bergamott viktig olja och oregano viktig olja, för att nämna några.

Behandlar eksem

Skäggolja kan dessutom fungera inifrån för att behandla ett hudproblem som kallas eksem. Detta är en ihållande hudsjukdom som utlöses av hudinflammation. Skäggolja som består av eteriska oljor som eterisk rosolja, fänkål, bergamott, eukalyptus, tea tree, kamomill, klättergeranium och lavendel kan hjälpa till att behandla eksem.

Slutsats

När du önskar ett hälsosamt, balanserat och glänsande skägg för att inkludera det unika resultatet i ditt ansikte, se till att du använder den idealiska skäggoljan. Att veta hur skäggolja fungerar hjälper dig att välja rätt blandning av oljor för att återställa eventuella hudproblem och på lämpligt sätt återfukta håret. Se till att du applicerar en generös mängd olja beroende på skäggets storlek. Applicera oljan efter en dusch och innan du går till sängs för att låta den verka över natten.

RELATED ARTICLES

Most Popular